Ga naar hoofdinhoud

Organisatie

Kringloop de ARM is een ideële, milieu vriendelijke organisatie die al 40 jaar aan kringloopbedrijvigheid doet. Opgericht vanuit de hulpverlening in de jaren ’80 heeft kringloop de ARM, door het creëren van sociale werkgelegenheid en opvang voor mensen die uit een probleemsituatie komen, kunnen uitgroeien tot één van de grotere kringloop-organisaties in Nederland.

Onze kringloopwinkels zijn ontstaan om de afvalstroom van vaak nog goede zaken te beperken en hergebruik te bevorderen. Kringloop-organisaties zijn geen tweedehands handelaren want de spullen worden niet ingekocht. De kringloopbedrijven richten zich op goederen die door mensen zijn afgedankt en die voor niets ter beschikking worden gesteld. Deze worden aangebracht of aan huis opgehaald. Op onze vestiging in Hoograven worden ze vervolgens gesorteerd, gecontroleerd, zo nodig gerepareerd en schoongemaakt. Daarna worden ze in onze kringloopwinkels weer aangeboden.

Wat gebeurt er met de opbrengst

De opbrengst van de verkopen wordt gebruikt om (sociale) werkgelegenheid te creëren, zorg en hulpverlening te bieden en het milieu te verbeteren.

De prijsbeoordeling van onze kringloop-producten vindt plaats aan de hand van de nieuwwaarde, kwaliteit (merk) en zeldzaamheid van het product, maar is ook afhankelijk van vraag en aanbod in het algemeen. Door professionalisering van kringloopwinkels ontstaat kennis van goederen en merken en daardoor wordt de uitstraling van veel kringloopwinkels steeds moderner en hipper. De productkennis en ervaring die onze medewerkers hebben opgedaan, spelen een belangrijke rol bij de prijsbepaling. Er wordt daarnaast gewerkt met alle woongidsen om een juiste prijs te kunnen bepalen.
Maar vergissen is menselijk! U kunt altijd aan onze medewerkers vragen waarom een product een bepaalde prijs heeft en daar kan dan over gesproken worden.

Stichting zonder subsidie

Onze kringloop-organisatie heeft een stichtingsvorm en opereert daarbij zelfstandig. Kringloop de ARM is dus een onafhankelijk bedrijf . Voor onze inkomsten zijn we afhankelijk van de omzetten vanuit de winkels. Dat wij tevreden klanten hebben is dus een noodzaak voor onze stichting, want in weerwil van wat vaak gedacht wordt, ontvangen wij als kringloop geen subsidie.  Een gezonde, financiële situatie en draagvermogen is dus van groot belang om aan de doelstellingen en verplichtingen te kunnen (blijven) voldoen.

Jaarverslag 2019

Jaarverslag 2020

Jaarverslag 2021

Back To Top