Ga naar hoofdinhoud

De kringloop zorgt ervoor dat de levensduur van goederen met minstens de helft wordt verlengd en werkt op die manier mee aan een duurzame samenleving.
TNO heeft becijferd dat het inzamelen van één ton goederen door kringloopwinkels gelijk staat aan een besparing van eveneens één ton CO2. Kringloop Utrecht/de ARM zamelt zo’n 900 ton in, dat staat bijvoorbeeld gelijk aan het jaarlijks verwarmen van zo’n 350 huizen.
Ruim 65% van de door ons ingezamelde goederen is geschikt of wordt geschikt gemaakt om in onze winkels verkocht te kunnen worden en krijgt hierdoor dus een tweede leven. 30 % wordt hergebruikt in deelcomponenten/grondstoffen. Er blijft dan 5% restafval over dat naar de afvalverbranding gaat. Het streven is altijd om dit percentage nog omlaag te krijgen. Behalve minder verbranding en dus CO2-uitstoot is ook minder productie van nieuwe goederen nodig.

Verder laten wij op onze vestigingen regelmatig een energie-scan doen en doen we mee aan diverse energiebesparende initiatieven, zoals energiezuinige verlichting via het project: Energie besparen doen we zo! En natuurlijk maken we gebruik van groene stroom.

Back To Top